Vergroot je invloed op het vórm geven aan je leven.
Door inzicht verder komen in het leven. Hindernissen opruimen, mogelijkheden onderzoeken, kansen creëren.
Coaching is een manier om verder te komen in het leven: door mogelijkheden te onderzoeken, hindernissen op te ruimen, je verder persoonlijk te ontwikkelen. Je kijkt naar waar je staat en waar je naar toe wilt. Je onderzoekt kansen en valkuilen. Daarbij zoom je in op je krachten en kwaliteiten. Je gaat op zoek naar wat voor jou de passende oplossing is. Vervolgens kijk je naar hoe je deze oplossing kunt integreren in je leven.
Wij ondersteunen en begeleiden je tijdens jouw leerproces op basis van een gelijkwaardige relatie; samen gaan we oplossingsgericht aan het werk. Het wordt geen therapie, wel kunnen wij je helpen bij het vinden van de antwoorden op jouw vragen, de puzzelstukjes op z'n plaats te laten vallen.
Leren van werkervaringen. Samen met vakgenoten in groepsverband, of individueel (supervisie).
Begeleide intervisie is een methode om te leren van werkervaringen. Tijdens begeleide intervisie heb je de tijd om eigen houding en gedrag te doorgronden. Door hierover te praten en te reflecteren kan je meer bewust worden van patronen, gevoelens, gedachten, en wanneer en hoe deze het eigen handelen beïnvloeden. Begeleide intervisie kan je alleen of in een klein groepje met vakgenoten doen. Je wordt begeleid in dit proces, gecoacht, krijgt theoretische achtergronden en wordt ondersteund bij de verdieping.
Wij ondersteunen en begeleiden je tijdens jouw leerproces op basis van een gelijkwaardige relatie; samen aan het werk. Begeleide intervisie vraagt om aandacht, veiligheid en zorgvuldigheid. Er kan alleen een goed leerproces op gang komen als we met respect en een niet-oordelende, accepterende houding met elkaar omgaan.
Resultaatgerichte gesprekken in het kader van uw herregistratie als huisarts.
Als NHG erkend gespreksleider visitatie voer ik, vertrouwelijk, resultaatgerichte gesprekken in het kader van herregistratie van de huisarts. Ik bespreek met de huisarts de feedback rapportages tijdens het visitatiegesprek. De deelnemende huisarts stelt één tot drie sterke kanten en specifieke ontwikkelingsdoelen vast over zijn eigen functioneren als huisarts. Als gespreksleider ondersteun ik dit met achtergrondkennis van het kwaliteitsbeleid van de huisartsgeneeskunde en mijn ervaring als huisarts. Als gespreksleider ben ik onafhankelijk in de uitvoering van het visitatiegesprek.
Vooraf bereid ik mij voor door de schriftelijke feedback van jouw collega's en patiënten te bestuderen alsmede de competentievragenlijst en jouw achtergrond gegevens. Ik maak een samenvatting van het gesprek en na eventueel aanpassing en accorderen wordt het verslag ondertekend en is de visitatie afgerond.
Daarna verzoek ik je om mij te evalueren d.m.v. het NHG-evaluatieformulier.